Belfortploeg: ‘Kleinmenselijk en bewijs dat ze nooit op verzoening uit waren’


Johan Deckmyn, regiovoorzitter van de Vlaams Belang Koepel Gent en één van de vier Belangers die door de vijf leden van de Belfortploeg uit de Gentse gemeenteraadsfractie gezet zullen worden, vindt de reactie “kleinmenselijk en een bewijs dat de Belfortploeg nooit op verzoening uit was”.

“Ik vind het zeer kleinmenselijk om nu de commissies van de vier overblijvende Belangers in de fractie af te nemen”, zegt Deckmyn donderdagavond. “Dat ze mijn bestuurszetel in het Havenbedrijf gaan afnemen, doet mij als bestuurder van een bedrijf in de haven pijn. Ze doen dat bewust om mij te treffen, maar dat zal maar duren tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Dan zullen zij niet meer vertegenwoordigd zijn en zullen ze door leden van Vlaams Belang vervangen worden.”

De regiovoorzitter zegt ook dat de Belfortploeg kiezersbedrog pleegt. “Ze zijn verkozen op een lijst van Vlaams Belang en niet op een lijst van de Belfortploeg.”

Deckmyn is niet verbaasd over de reactie. “Ik vergelijk dit met een moord met voorbedachte rade. Ik ben er niet verbaasd over, alleen heb niet gedacht dat ze het zo vroeg zouden doen. Het bewijst dat ze nooit op verzoening uit waren en steeds het conflict opzoeken.” (VKB)
Belga

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...