Burgemeester voelt zich misbruikt door vastgoedkantoor

Burgemeester Daniël Termont (SP.A) neemt het niet dat zijn foto en een uitspraak van hem gebruikt zijn in een publiciteitsblad van een vastgoedmakelaar. ‘Ik voel mij misbruikt, maar ik zal zelf het hele dossier overmaken aan de deontologische commissie van de stad Gent.’

‘Dewaele is een zeer welgekomen geschenk voor onze stad!’ Die uitspraak van Daniël Termont staat deze maand samen met zijn foto op de voorpagina van het magazine van een vastgoedmakelaar. Dewaele Vastgoed en Advies heeft zopas een nieuw kantoor geopend op de Gentse Kouter en brengt daarom in zijn magazine een interview met de Gentse burgemeester. Het magazine is in heel Oost-Vlaanderen verspreid op 700.000 exemplaren.

Volgens Vlaams Belang-gemeenteraadslid Johan Deckmyn is dat een mogelijke inbreuk op de deontologische code van de stad Gent. ‘Op de pagina’s 2 en 3 van het magazine staat een uitvoerig interview met burgemeester Termont. Ook hier is een grote foto te zien met hetzelfde onderschrift. In het interview zingt burgemeester Termont de lofzang van de Gentse vastgoedmakelaars en juicht hij de komst van Dewaele naar Gent toe.’

Daniël Termont kan er zelf niet om lachen. ‘Achter mijn uitspraken blijf ik staan. Ik heb de tekst van het interview trouwens nagelezen. Voor mij is elk nieuw kantoor dat naar Gent komt een zegen voor de stad, maar het bureau dat het magazine maakt, heeft zowel mij als mijn ambt misbruikt. Er was mij gevraagd een objectief interview te geven over het beleid van de stad Gent. De tekst zou verschijnen in een blad met verschillende neutrale artikels. Achteraf blijkt het om een publiciteitsblad te gaan. Ik zit er zeer verveeld mee en heb ook al een brief gestuurd naar de maker van het blad.’

De burgemeester zal zelf het hele dossier overmaken aan de deontologische commissie van de stad Gent. ‘Omdat ik vind dat mij niets te verwijten valt.’ (DIH)
Het Nieuwsblad, Aan Gent gebonden

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...