Emmer voor Oost-Vlaamse gedeputeerde omdat ramen provinciehuis 2 jaar ongepoetst blijven

Ramen provinciehuis na twee jaar gewassen

Gedeputeerde Alexander Vercamer (CD&V) heeft woensdagnamiddag bij de start van de Oost-Vlaamse provincieraad een emmer, ruitenwisser en spons gekregen om de ramen van het provinciehuis te poetsen. De Vlaamse Belang-fractie dreef bij monde van fractievoorzitter Tanguy Veys de spot met het feit dat de ramen al meer dan twee jaar niet meer gepoetst werden.

Het gaat om 3.175 m2 ramen van het provinciegebouw op de hoek van de Gouvernementstraat, de Henegouwenstraat en het Laurentplein in het centrum van Gent. Naast eenvoudig enkel en dubbel glas, bestaat het glasoppervlak ook uit glas-in-loodramen met wapenschilden van de 65  Oost-Vlaamse gemeenten alsook 2 rechtopstaande Vlaamse leeuwen die de Belgische kroon en de nationale wapenspreuk “Eendracht maakt macht” in hun poten dragen. “Toen begin 2008 het contract met de poetsfirma afliep, werd in die periode het beheer en dus ook onderhoud van het gebouw overgedragen aan het Agentschap voor Facilitair Management van de Vlaamse overheid”, klonk het bij de gedeputeerde. “Ondertussen sloot die een contract met een schoonmaakfirma en de ramen zouden halverwege maart een poetsbeurt moeten krijgen.” VKB/
(BELGA)

——————————————————–

Het Vlaams Belang schonk Vercamer een emmer, een ruitenwisser en een spons.

De ramen van het Oost-Vlaamse provinciehuis zijn al twee jaar niet meer gepoetst.

Gazet van Antwerpen / Kempen Mechelen Waasland Metropool Stad Metropool Noord Metropool Zuid, 18 maart 2010

Zie foto

——————————————————-

Ramen provinciehuis na twee jaar gewassen

Voor het eerst in twee jaar werden gisteren de ramen van het provinciehuis in Gent schoongemaakt. De ramenlappers hadden er een flinke boterham aan. Het schoonmaken van de ramen liet zo lang op zich wachten omdat het gebouw in handen kwam van de Vlaamse Gemeenschap. En tegen dat die z’n administratie en bestekken in orde had om er de glazenwassers aan te stellen, was het twee jaar later.

De provincieraadsleden en gedeputeerden zouden nu weer een heldere kijk op zaken moeten hebben. (JCG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi, 25 maart 2010

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...