“Geen extra knips door Gent”
Foto: iStock.

“Geen extra knips door Gent”

Voor het Vlaams Belang kan er geen sprake zijn van nieuwe ‘knips’ door Gent. Het paarsgroene stadsbestuur van burgemeester Mathias De Clercq zou – in tegenstelling tot diens kiesbeloftes – namelijk het huidige circulatieplan willen uitbreiden. “Dit huidige circulatieplan heeft onze middenstand al genoeg afgekneld van zuurstof en klanten, bewoners moeten in hun eigen stad rare routes volgen en nu willen De Clercq en co dit nog verergeren? Wat een wereldvreemdheid!”

Voorlopig is het nog steeds wachten op een nieuw circulatieplan voor de Dampoort en Gentbrugge. De mogelijke opties werden inmiddels meer dan een jaar geleden voorgesteld. Een definitief plan zou er evenwel dit najaar nog komen volgens schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen). Hierbij zou men de Gentbruggebrug ‘knippen’ voor het autoverkeer waardoor doorgaand verkeer er onmogelijk wordt.

“Hier gaan we ons met hand en tand tegen verzetten”, reageert Gents fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang). “De voorbereidende werken voor de herinrichting en de ondertunneling van de Dampoort zorgen nu al voor felle hinder. Indien daarbovenop ook nog eens de Gentbruggebrug geknipt zal worden, wordt de deelgemeente Sint-Amandsberg nagenoeg onbereikbaar!”

“En laten we toch niet vergeten wat voor desastreuze balans er met dit huidige circulatieplan en de huidige knips op te maken is: tal van iconische zaken zoals wafelzaak MAX pakten al hun biezen om nooit meer terug te komen en deze uitloop lijkt alleen maar te gaan groeien”, besluit Deckmyn. “Dit stadsbestuur moet bekijken hoe het circulatieplan kan beteugeld worden in plaats van uitgebreid. Net zoals de burgemeester trouwens had beloofd voor de verkiezingen: de knips aan het Rabot en de Brugse Poort moeten weg. Het spreekt dus voor zich dat het Vlaams Belang een nieuwe knip aan Gentbruggebrug nooit zal goedkeuren.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...