“Geen ‘overleg’ maar harde aanpak nodig tegen seksueel geweld”
Foto: iStock. “Geen ‘overleg’ maar harde aanpak nodig tegen seksueel geweld”

“Geen ‘overleg’ maar harde aanpak nodig tegen seksueel geweld”

Afgelopen weken werd Gent geteisterd door een ware verkrachtingsgolf. Op minder dan één maand tijd kwamen de verhalen van twee vrouwen die werden verkracht naar buiten. Verschillende horeca-uitbaters hekelden reeds de omstandigheden waarin grensoverschrijdend gedrag of seksueel geweld genormaliseerd worden. “Het Gentse stadsbestuur van Mathias De Clercq wil reageren met een ‘overlegplan’, terwijl we een harde aanpak en meer politie nodig hebben!”

Helaas zal de echte verandering niet te vinden zijn binnen het huidige stadsbestuur. Volgens het ‘plan’ dat deze meerderheid naar buiten bracht, volstaat het om in te zetten op dialoog en bewustwording.

Seksueel geweld neemt toe: “Een veilig uitgaansleven heeft politie nodig”

“Alsof dialoog aangaan met een verkrachter ervoor zal zorgen dat onze vrouwen nog veilig over straat kunnen lopen”, reageert raadslid Adeline Blancquaert (Vlaams Belang). “Over extra politie op straat om zo een veilige omgeving te creëren, wordt echter met geen woord gerept. Voor het Vlaams Belang is het alvast duidelijk: daders van seksueel geweld moeten keihard aangepakt worden en onze straten, cafés en clubs moeten opnieuw een veilige plek worden voor iedereen.”

“Naast een harde bestraffing van de daders is het ook belangrijk dat we meer en beter inzetten op de ondersteuning van slachtoffers van dergelijk geweld”, vervolgt Blancquaert. “Nog al te vaak staan zij er helemaal alleen voor na de feiten en speelt ook schaamte een grote rol waarom ze geen aangifte doen bij de politie. Het Vlaams Belang pleit er dan ook voor dat Stad Gent meer inzet op extra politie op straat – zeker in feestbuurten – en in probleembuurten. Er moet verder camerabewaking komen op plaatsen die gevoelig zijn en bekend staan voor geweld, aanranding en verkrachting. Want een zachte aanpak van misdaad zorgt voor harde criminaliteit en daar past het Vlaams Belang voor.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...