Gent: VB brengt belaging jongen door allochtone pestkoppen op agenda gemeenteraad
Foto: iStock.

Gent: VB brengt belaging jongen door allochtone pestkoppen op agenda gemeenteraad

Gents fractieleider Johan Deckmyn (Vlaams Belang) dient maandag bij hoogdringendheid een vraag in omtrent walgelijke feiten die zich recent in Gent voordeden. Op sociale media deden beelden de ronde van een jongen die ergens vorige week ernstig gepest en geslagen werd door een groepje allochtone bullebakken. “Hier moeten we zowel als politiek als gemeenschap kordaat op reageren: Gent tolereert dit pestgedrag niet.”

Het is niet de eerste keer dat iets gelijkaardig zich in Vlaanderen voordoet. Deze video speelde zich echter af in de Gentse Rabotwijk, een arbeiderswijk waar ook veel allochtonen wonen. Opmerkelijk: de video werd door de delinquenten zelf gefilmd, om later te kunnen opscheppen met hun wandaden en online te zetten. Het was ook zo dat de beelden bleven circuleren nadat de originele videopost werd verwijderd.

De beelden zelf zijn “hallucinant en afschuwelijk”, reageert Deckmyn. “Deze jonge Gentenaar wordt vernederd terwijl zijn kwelgeesten hem verwensingen toewerpen. Hij wordt gedwongen hun beledigingen te herhalen en hun schoenen te kussen. De vader van de jongen was in alle staten, maar durft nu niet meer publiekelijk naar buiten komen omdat hij en zijn zoon ondertussen worden bedreigd. Niet alleen dit extreme pestgedrag, maar ook deze chantage en bedreigingen moeten tot op het bot worden onderzocht.”

“Dergelijke zaken zijn ontoelaatbaar en moeten snel en hard bestraft worden”, besluit de Vlaams Belang-fractieleider. ”Ik zal vanavond dan ook aan burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) vragen om dit incident in samenwerking met zijn politiediensten grondig te laten onderzoeken en ik zal stevig doorvragen naar maatregelen waardoor herhalingen van dit soort afschuwelijk gedrag in de toekomst kunnen vermeden worden.”

(Onderaan staan de beelden, maar opgelet vooraleer u ze opent, ze zijn niet geschikt voor gevoelige kijkers.)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...