Gents Meerjarenplan is vooral verhogen van taksen en belastingen

Gents stadsbestuur heeft een meerjarenplan vol ambities en lef, maar toont toch vooral lef in het verhogen van taksen en belastingen

 

De echte baas in het stadhuis is Filip Watteeuw en dat zullen we geweten hebben!

 

De kogel is door de kerk. Het Gents stadsbestuur heeft zijn meerjarenplan 2020-2025 voorgesteld. Een plan dat naar eigen zeggen vol ambities en lef zit. Vlaams Belang ziet echter enkel grote lijnen en principes, hier en daar onderbouwd door wat cijfers. Het echte lef zit hem toch vooral in het verhogen van taksen en belastingen.  De liberalen zijn duidelijk gezwicht voor de belastingswensen van hun linkse coalitiepartners.

Het stadbestuur beschikt over een investeringsbudget van 630 miljoen euro. Elke partij probeert aan te tonen dat ze iets uit de brand heeft gesleept. Dat er uiteindelijk 92 miljoen euro zal uitgetrokken worden voor investeringen in het Gents woonbeleid is een goede zaak. Of het zal volstaan is uiteraard een andere vraag.

Maar sommige zaken ogen toch vreemd. Zo zal er geïnvesteerd om in Wondelgem een nieuw zwembad te bouwen, terwijl nog niet zo lang geleden het zwembad Rosas in Oostakker om besparingsredenen werd gesloten. Begrijpe wie kan.

Maar de angel in dit verhaal zit hem in de taksen en belastingen waarmee de Gentenaar zal worden geconfronteerd. Blijkbaar komt er 19 miljoen extra in kas door het “optimaliseren” van een reeks belastingen. Kan men niet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat de belastingen zullen stijgen? Voor de gewone Gentenaar zal alles gewoonweg duurder worden. Direct en indirect kost het allemaal wat meer geld. Grof vuil aanbieden wordt voortaan betalend. Vuilniszakken worden duurder en het containerpark zal voortaan ook betalend worden. Sluikstorten is nu al een groot probleem in Gent, deze maatregelen zullen dit nog problematischer maken.

Ook voor ondernemers wordt het duurder. Diverse bedrijfsbelastingen zullen stijgen en er komen extra taksen op drukwerk en terrassen. Dit is nogmaals een kiesbelofte van de liberalen die gebroken wordt, maar dat zijn we ondertussen al gewoon. De echte baas in het stadhuis is Filip Watteeuw en dat zullen we geweten hebben!

Het is uiteraard niet allemaal kommer en kwel. We zijn blij dat er eindelijk wat meer aandacht, investeringen en personeel komt voor de Gentse politie. Daar was Vlaams Belang al lang vragende partij voor.

Het wordt echter afwachten tot wanneer we de budgetbesprekingen in de gemeenteraad aanvatten om concreet zicht te krijgen op de reële cijfers. Afspraak in december!

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...