Geschenk voor Burgemeester

Geschenk in ruil voor publiciteit. Termont gaat opnieuw uit de bocht.

Vlaams Belang interpelleert en dient na hervorming Deontologische Commissie hierover een klacht in.

 

Burgemeester Termont pronkt sinds enige tijd met een gouden Gent-pin in zijn revers, aldus een bericht die we in de krant konden lezen. Deze gouden pin blijkt een geschenk te zijn van een Gentse juwelier.

 

Naar eigen zeggen schonk de juwelier de kostbare pin aan Daniël Termont omdat hij naast de burgemeester mocht staan in een filmpje voor de oproep ‘De mooiste nieuwjaarsbrief’. De juwelier stelde het als volgt: “Het was de eerste keer dat ik hem ontmoette, maar hij noemde me in dat filmpje meteen één van de beste juweliers van de stad. Ik ben hem daar zo dankbaar voor, dat ik iets wilde terugdoen”.

 

Hier rijst dus opnieuw een deontologisch probleem. De heer Termont is blijkbaar kort van geheugen. We hebben nog maar net de Optimacommissie achter de rug en de burgemeester gedraagt zich opnieuw bijzonder onvoorzichtig. In dit geval kunnen we zelfs onomwonden spreken van laakbare feiten: een geschenk van duidelijke waarde in natura in ruil voor publiciteit.

 

Burgemeester Termont blijkt geen lessen getrokken te hebben uit de Optima-affaire. Ik heb hieromtrent dan ook een interpellatie ingediend voor komende gemeenteraadszitting en zal na de hervorming van de Deontologische Commissie hieromtrent een klacht indienen.
Johan Deckmyn Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

volg me ook op  twitter en  facebook

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...