In Gent trouw je nog makkelijker dan in las Vegas. Je kunt er zelfs een niet bestaande geboorteplaats opgeven.

TV1 bracht gisteren de eerste aflevering van “In Godsnaam”. Hierin werd de kijker geconfronteerd met o.m. het verhaal van Linsey Daman uit Sint-Amandsberg die zich tot de islam bekeerde en trouwde met een Algerijn die ze via een islamitische webstek had leren kennen. Het huwelijk kon niet alleen al 12 dagen na de eerste ontmoeting plaatsvinden, maar bovendien gaf de betrokken Noord-Afrikaan toe dat hij problemen had met zijn verblijfspapieren. Zijn echtgenote vertelde ronduit dat hij onder een andere naam gewerkt had en dat hij bij het vervullen van de huwelijksformaliteiten gelogen had over zijn geboortestad. De stad Binjuskut die hij opgegeven had, bestaat immers niet.

Het gaat hier dus duidelijk om een schijnhuwelijk. Het stadsbestuur had dit zeer gemakkelijk kunnen achterhalen, als was het maar door in een fatsoenlijke atlas na te gaan of de zogenaamde geboortestad wel echt bestond.

Uit een en ander blijkt dat op het vlak van illegale immigratie in Gent nog heel wat mogelijk is. Het Vlaams Belang wil deze feiten dan ook met de nodige klem aanklagen. Tijdens de eerstvolgende zitting van de commissie Algemene Zaken van de gemeenteraad zal Francis Van den Eynde de bevoegde schepen hierover aan de tand voelen.

Francis Van den Eynde
Voorzitter Vlaams Belanggemeenteraadsfractie Gent

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...