Inbrakenplaag Open Huis Ledeberg: “Genoeg is genoeg!”
Foto: Stad Gent.

Inbrakenplaag Open Huis Ledeberg: “Genoeg is genoeg!”

Het Open huis aan de Hundelgemstesteenweg kreeg al tien keer inbrekers over de vloer. Tijdens het meest recente voorval werd de uitbaatster bovendien met een mes bedreigd door de erg jonge daders. Het Gentse Vlaams Belang roept daarom op tot meer cameratoezicht. “Als het stadsbestuur na maar liefst tien inbraken niet wil nadenken over cameratoezicht, vraag ik me af wanneer men wel wil ingrijpen?”, reageert Gents fractieleider Johan Deckmyn.

Uitbaatster Ginette (68) van de ontmoetingsplaats Open Huis aan de Hundelgemstesteenweg in Ledeberg werd onlangs voor de tiende keer met inbrekers geconfronteerd op enkele maanden tijd. Daarbij werd onder meer een laptop gestolen en aanzienlijke schade aangericht. Bij de recentste inbraak kon de uitbaatster de daders op heterdaad betrappen. Daarop werd ze met een mes bedreigd door de twee inbrekers. De leeftijd van de daders is ronduit schokkend.

“Het zou gaan om inbrekers van 10-14 jaar, een schokkend daderprofiel dat we jammer genoeg steeds meer zien opduiken in Gent”

“Het zou gaan om inbrekers van 10 en 14 jaar oud”, stelt Deckmyn. “Een schokkend daderprofiel dat we jammer genoeg steeds meer zien opduiken in Gent”. De Gentse fractieleider voelde dinsdagavond in de commissie Algemene Zaken van de Gentse gemeenteraad burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) aan de tand over de inbrakenplaag in het Open Huis in Ledeberg. “De Open Huizen in Gent zijn ontmoetingsplaatsen voor veel Gentenaars”, zei de Gentse fractieleider, “maar een steeds groter wordend gevoel van onveiligheid dreigt het sociale karakter van de Open Huizen volledig teniet te doen.” Deckmyn verwees daarbij ook naar uitbaters die door de onveilige situatie er de brui aan willen geven.

Het plaatsen van camera’s kan volgens het Gentse Vlaams Belang een oplossing bieden. “Cameratoezicht heeft al meermaals zijn nut bewezen, bijvoorbeeld in de Brugse Poort”, besluit Deckmyn. “Het zorgt ervoor dat bezoekers en uitbaters zich veiliger voelen én dat criminelen afgeschrikt worden. Als er dan toch iets gebeurt, is er bewijsmateriaal voorhanden.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...