Instroom van Roma in Gent

Vlaams Belang Gent organiseerde op maandag 24 februari om 18 u een protestactie aan het Gentse stadhuis. Dit naar aanleiding van de recente berichtgeving over de te verwachten massale instroom van Roma in Gent. Vlaams Belang protesteert met klem tegen het onthaal- en pamperbeleid van het Gentse stadsbestuur ten aanzien van de Roma. Een gedoogbeleid ten overstaan van zelfgebouwde krotten in de Muide, het legaal kraken van het oud klooster in Meulestede door een 60-tal Roma én de ongehinderde nieuwe kraakinitiatieven door Oost-Europeanen (onder meer in de Lübeckstraat) zorgen immers voor een aanzuigeffect ten aanzien van Roma.

Dit aanzuigeffect zal binnenkort worden bevestigd door de verwachte en gevreesde instroom van duizenden nieuwe Roma uit de Slowaakse stad Kosice, waar ze door de lokale autoriteiten worden weggejaagd. Gezien de meeste Roma in Gent afkomstig zijn van die stad, weten we nu al waar die Roma naartoe zullen reizen. Zelfs burgemeester Termont sloeg hieromtrent een noodkreet.

Gezien de ernst van de situatie nam Vlaams Belang in de Gentse gemeenteraad van februari enkele initiatieven. Daarbij wordt o.a. gevraagd om een eensgezind standpunt vanuit de stad Gent om deze problematiek kordaat aan te pakken.

Johan Deckmyn
Vlaams Volksvertegenwoordiger

Fractieleider Vlaams Belang Gent
www.johandeckmyn.be

https://www.facebook.com/johan.deckmyn

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...