Ivago aanvaardt straks toch ecocheques voor compostbak

Ivago aanvaardt ecocheques

Wie een compostbak of -vat wil kopen bij Ivago, zal daar binnenkort toch ecocheques voor kunnen gebruiken. Ivago-voorzitter Tom Balthazar (SP.A) stelt vandaag nog aan de raad van bestuur voor om dat te doen.

Twee weken geleden klaagde lezeres Catherine Van Wesemael in onze krant nog aan dat ze bij Ivago nul op het rekest had gekregen toen ze had geprobeerd om een compostvat te betalen met ecocheques.

In het vragenuurtje voor de gemeenteraad legden twee gemeenteraadsleden Balthazar gisteren op de rooster over dat incident. ‘Milieubewust gedrag moet toch gestimuleerd worden’, zei Kristina Colen (Vlaams Belang). Ook Cathy Plasman (SP.A) drong erop aan ervoor te zorgen dat Ivago ecocheques aanvaardt.

Balthazar beklemtoonde dat Ivago al grote inspanningen doet om compostvaten te promoten, onder meer door ze voor 11euro te verkopen – ver onder de aankoopprijs van meer dan 30euro. ‘Maar het klopt dat twee mensen al geprobeerd hebben om bij ons te betalen met ecocheques en dat we hen wandelen hebben gestuurd’, zegt hij. ‘We moeten ons immers eerst aansluiten bij een van de organisaties die het ecocheque-systeem aanbieden. Ik zal aan de raad van bestuur voorstellen om dat nu te doen.’

Voor alle duidelijkheid: Ivago-vuilniszakken zullen ook in de toekomst niet met ecocheques kunnen worden betaald. De prijs van die vuilzakken is een soort belasting en daar komen ecocheques hoe dan ook niet voor in aanmerking. (tod)
Het Nieuwsblad / Aan Gent gebonden

Ivago aanvaardt ecocheques

Ivago zal in de nabije toekomst toch ecocheques aanvaarden. Dat antwoordde schepen Tom Balthazar in de gemeenteraad aan VB-raadslid Kristina Colen en Spa-raadslid Cathy Plasman. “Tot nog toe deden we dat niet omdat we ons daarvoor bij een commerciële organisatie moesten aansluiten die daarvoor 15 procent commissie vroeg. Maar aangezien er al gevraagd werd om compostbakken en dergelijke met ecocheques aan te kopen, zal ik dat voorstellen in de volgende raad van bestuur van Ivago”, stelt Balthazar.

Hij stipte wel nog aan dat Ivago compostbakken aanbiedt aan 36 euro, terwijl ze hen 67 euro kosten. (JCG)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi, 29 april 2010

Bestuurslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...