Kartel sp.a-Groen! in Gent: Vlaams Belang roept op tot rechtse frontvorming


De Gentse afdeling van het Vlaams Belang heeft zaterdag in een persmededeling opgeroepen tot rechtse frontvorming bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2012. Daarmee wil de partij een antwoord bieden op het aangekondigde kartel sp.a-Groen! en de Gentenaar het rechtse beleid geven “waar hij al jarenlang om vraagt”.

Volgens het Vlaams Belang wordt Gent al decennialang door links bestuurd, alhoewel de Gentenaar centrumrechts stemt. “We roepen dan ook alle andere partijen op om zich te bezinnen of een rechtse frontvorming hierop een antwoord kan bieden”, staat in de mededeling van de door interne problemen geplaagde Gentse partijafdeling.

Het Vlaams Belang “is bereid om hieromtrent met andere partijen een gesprek te voeren, zodat de Gentenaar eindelijk krijgt waar hij al jarenlang om vraagt: een degelijk (centrum)rechts beleid in Gent”, luidt het voorts.

Tot slot stelt de partij dat de linkse kartelvorming ingegeven is door electorale motieven. “De vorige kartelpartner Spirit is electoraal van geen betekenis meer en zonnekoning Termont wil aan de macht blijven en kiest bewust voor linkse frontvorming”, aldus Vlaams Belang. “Een linkse front lijkt voor hem de ideale oplossing om ook de volgende legislatuur aan de macht te blijven.” TIP/FUL/
(Belga)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...