Foto: 'Medellin'. 'Kindvriendelijk' Gent laat drugs- en criminaliteit verheerlijkende rapper opnieuw optreden
Foto: 'Medellin'.

‘Kindvriendelijk’ Gent laat criminaliteit verheerlijkende rapper opnieuw optreden

Het Vlaams Belang is niet te spreken over het feit dat de pro-criminele rapper Ashafar opnieuw werd uitgenodigd op een buurtfeest in Nieuw Gent en dit met de aanwezigheid van raadslid Hafsa El-Bazioui (Groen), toekomstig schepen van Personeel, Facility Management en Internationale Solidariteit. “Stad Gent profileerde zich deze maand nog als kindvriendelijke stad, maar deze rapper wil onze jeugd net in het verderf van drugs, criminaliteit, seksueel geweld en gangsterisme gooien.”

Op 18 september 2021 braken er in de Overpoort rellen uit naar aanleiding van een optreden van de Nederlands-Marokkaanse rapper Ashafar in een café. Niet alle fans konden het optreden immers bijwonen waarna ze besloten om keet te schoppen. Raadslid Caroline Persyn vroeg in dit verband naar de houding van het stadsbestuur ten aanzien van deze rapper. Ashafar verheerlijkt immers in zijn ‘oeuvre’ criminaliteit, drugshandel en seksueel geweld tegen vrouwen. In de videoclip van het nummer ‘Medellin’ worden trots Marokkaanse en Algerijnse vlaggen getoond als symbool van de Noord-Afrikaanse ‘gangstercultuur’. Er zijn ook beelden te zien van handvuurwapens die geladen worden, zware machinegeweren, illegale drugs en openlijk drugsgebruik.

“Is een pro-criminaliteitsboodschap de boodschap aan de jeugd van een ‘kindvriendelijke stad’?”

Raadslid Caroline Persyn verwees tevens naar het optreden van deze rapper in het Gentse jeugdhuis ‘Minus One’ tijdens het Blaisantfestival van 2019. Het was immers bijzonder vreemd te noemen dat iemand die publiekelijk geweld, wapens en drugs in zijn muziek verheerlijkt, mocht optreden voor jongeren. Het stadsbestuur bleek echter zogezegd niet op de hoogte te zijn van Ashafars reputatie. Schepen van Opvoeding Elke Decruynaere (Groen) stelde dat ze deze rapper niet kende en verschool zich achter het feit dat het optreden een initiatief was van de verschillende buurtorganisaties en van ‘Minus One’.

Raadslid Persyn stelde echter recent van dat Ashafar op 23 oktober 2021 opnieuw mocht optreden, deze keer op een buurtfeest in Nieuw Gent. Onrustwekkend hierbij was het feit dat raadslid Hafsa El-Bazioui, toekomstig schepen van Personeel, Facility Management en Internationale Solidariteit, op dit gebeuren aanwezig bleek te zijn. “Blijkbaar houdt het stadsbestuur totaal geen rekening met het bedenkelijk imago van deze artiest”, reageert Persyn. “Cynisch, want de Stad Gent kreeg deze maand voor de tweede keer op rij het label ‘Kindvriendelijke Stad’ uit handen van jeugdminister Benjamin Dalle (CD&V). Onze fractie vraagt zich af hoe dit etiket rijmt met optredens van deze beruchte rapper. Stroken dergelijke optredens trouwens met het drugsbeleidsplan van de Stad Gent? Wat Ashafar verkondigt strookt alleszins niet met de waarden van het Vlaams Belang en de strafwetboek.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...