Politiek Gent voert forcing voor Arteveldestadion

Strijdplan voor Arteveldestadion


Om alsnog het beloofde Vlaamse geld in de wacht te slepen voor het Arteveldestadion, probeert de stad Gent om alle Vlaamse parlementsleden van de stad op één lijn te krijgen. Gisteravond organiseerde schepen van Sport Christophe Peeters (Open VLD) een bijeenkomst op het stadhuis van Vlaamse parlementsleden van alle politieke partijen, AAGent zelf én de supportersfederatie. Sas van Rouveroij (Open VLD), Veli Yüksel (CD&V), Helga Stevens (N-VA), Jan Roegiers (SP.A) en Johan Deckmyn (Vlaams Belang) tekenden present, Filip Watteeuw (Groen!) liet zich achteraf briefen.

‘Afgaande op die bijeenkomst heb ik de indruk dat alle Gentse parlementsleden achter het stadion staan’, zegt Peeters. ‘We hebben afgesproken om nu te werken aan één platformtekst die iedereen kan onderschrijven en waarmee we dan in januari naar Brussel kunnen trekken.’

In die gezamenlijke vraag van politiek Gent zal dan zeker de vraag staan om toch 10 miljoen uit te trekken voor het Arteveldestadion, in plaats van de halvering tot 5 miljoen die Vlaams minister Muyters (N-VA) vooropstelde nadat België en Nederland naast het WK Voetbal grepen. De bouw van het Arteveldestadion komt door alle financiële verwikkelingen niet in het gedrang, zegt Peeters. ‘Als stad prefinancieren we die werken. Maar als Vlaanderen zich niet houdt aan de vroeger gemaakte afspraken, slaan we wel een aanzienlijk gat in de stadskas, en dat is niet de bedoeling.’ (tod)
Het Nieuwsblad

————–

Strijdplan voor Arteveldestadion

Gent onderneemt actie om van de Vlaamse overheid toch 10 miljoen subsidie te krijgen voor het Arteveldestadion.

“We hebben nu afgesproken dat een platformtekst wordt opgemaakt waarop nogmaals wordt uitgelegd wat we juist gaan doen, hoe het Arteveldestadion er zal uitzien, wie wat betaalt en we benadrukken dat dit dossier in uitvoering is”, zegt sportschepen Christophe Peeters. Hij had gisteren een vergadering met de Vlaamse parlementsleden over het Arteveldestadion. Daar kwamen Jan Roegiers, Johan Deckmyn, Sas van Rouveroij, Veli Yüksel en Helga Stevens naartoe, maar ook Patrick Lips van AA Gent, de supportersfederatie en supersupporter/gemeenteraadslid Carl De Decker. Joke Schauvliege en Freya Van den Bossche stuurden hun kat. Omdat ze zelf deel uitmaken van de Vlaamse regering, ligt de strijd voor Gent moeilijk. “Kort na Nieuwjaar trekken we met de tekst naar de minister, in de hoop dat die zijn beslissing zal herzien.”

40.000 plaatsen

Sportminister Muyters wil Gent pas 10 miljoen euro geven als het een voetbalstadion van 40.000 plaatsen bouwt, maar dat is absurd veel. Dus krijgt Gent maar 5 miljoen. Daar is de stad het dus niet mee eens. Voor alle duidelijkheid: de bouw van het stadion gaat door. “Maar we kunnen niet blijven de stadskas opentrekken”, zegt Peeters.(VDS)
Het Laatste Nieuws / Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...