Politieke slogan Op het gebouw STAM

Politieke slogan zonder toestemming aangebracht op gebouw STAM (Godshuizenlaan)

Vlaams Belang overweegt klacht

Op de hoek van de Bijlokekaai met de Godshuizenlaan, werd enige tijd terug een muurschildering aangebracht met reclame voor de actie “Hart boven hard”.

Het lijkt alsof deze boodschap verbonden is aan en met het “STAM”.  Aangezien dit eigenlijk de “politieke neutraliteit” van het museum in het gedrang brengt, stelde Vlaams Belangraadslid Gabi De Boever hierover een vraag aan burgemeester Termont.

 

Nu blijkt dat de politieke slogan – zonder toestemming – werd aangebracht op het gebouw, een gebouw dat in erfpacht werd gegeven aan vzw H & L (bestaande uit leden van vzw Les Ballets C de la B en van vzw LOD muziektheater). Publiciteit op of aan de gebouwen moet voorafgaand ter goedkeuring aan het College van burgemeester en schepenen worden voorgelegd.

 

De burgemeester stelt dat de stad niet op de hoogte was en zal zowel de erfpachthouder als Hart boven Hard contacteren om alsnog een aanvraag in te dienen zodat de juiste adviezen kunnen worden ingewonnen. Op basis hiervan zal het College een uitspraak doen.

 

Het Vlaams Belang stelt nog maar eens vast dat sommige culturele instanties in Gent duidelijk aan politiek doen en zal onderzoeken in hoeverre zij hieromtrent een klacht kan indienen.

Met vriendelijke groeten,

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...