Politieke verdeeldheid over ideeën De Clercq


De opmerkelijke ideeën van De Clercq lieten ook de andere politieke partijen niet onberoerd. Hun reacties:

Sp.a: “De autostrade komt nu te diep in de stad en dat is niet de bedoeling”, vindt schepen van Stadsontwikkeling Tom Balthazar (sp.a). “Een tunnel zal dat probleem niet oplossen en bovendien quasi onbetaalbaar zijn.”

Groen: Hun kartelpartner Groen sluit zich daarbij aan. “Een goed idee, al zijn de investeringen voor zo’n tunnel niet nodig”, zegt fractievoorzitster Elke De Cruyenaere. “Aan het eind van de E40, waar nu de fly-over start, kan een park&ride komen. Mits goede verbindingen van het openbaar vervoer kunnen de mensen vlot naar het centrum.”

CD&V: Ook CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel ziet lichtpuntjes in het idee van De Clercq. “Wij zijn zeker voorstander van meer groen in de stad. Gent hinkt op dat vlak achterop bij de grote Europese steden. Toch mag dat niet in de weg staan van het realisme. Freewheelen en filosoferen is leuk, maar het kostenplaatje blijft essentieel.”

Andere prioriteiten

Vlaams Belang: Vlaams Belang is dan weer gekant tegen het geopperde plan.

“Het is vreemd dat De Clercq hier nu opeens zo’n zaak van maakt”, vindt Johan Deckmyn. “Er liggen andere problemen op tafel. Structurele zaken als de woonproblematiek, het samenlevingsbeleid en de sociale problemen verdienen voorrang.”

N-VA: Ook N-VA vindt dat er andere prioriteiten zijn. “Ik bewonder de intellectuele oefening, maar is er niets anders om over te dromen? De stadsvlucht keren of het veiligheidsgevoel verbeteren, bijvoorbeeld. Dat zijn zeer concrete, dagelijkse problemen waar echt iets aan moet gebeuren”, aldus Siegfried Bracke (BVSG)
Het Laatste Nieuws, Gent-Wetteren-Lochristi

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...