Regeringscommissarissen verdienen 0 tot 42.000 euro

De Vlaamse regering heeft in totaal 52 mensen aangesteld als regeringscommissaris bij allerlei Vlaamse instellingen, gaande van de VRT, over de Zoo van Antwerpen tot pakweg de Universiteit van Gent. De vergoedingen die de vertegenwoordigers krijgen, variëren van 0 tot 42.000 euro per jaar.

Zo krijgt Mark Andries, de regeringscommissaris die minister Geert Bourgeois (N-VA) heeft aangesteld bij de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde in Antwerpen, helemaal niets voor zijn taak. Andries werkt wel als kabinetschef bij Bourgeois. Sam De Smedt, die voor minister-president Kris Peeters (CD&V) aan de slag is als regeringscommissaris bij het Agentschap Geografische Informatie Vlaanderen krijgt dan weer een bedrag van 1.250 euro per jaar, met daarbovenop zitpenningen van 125 euro per vergadering. Terwijl Lieve Schuermans die voor minister Ingrid Lieten (sp.a) als regeringscommissaris zetelt bij de Limburgse Reconversie Maatschappij een vergoeding van 42.000 euro per jaar opstrijkt. Dat blijkt uit een hele rist gegevens die Vlaams Belang-parlementslid Johan Deckmyn heeft opgevraagd. Volgens zijn partij moeten er dringend algemene regels komen voor de aanstelling en vergoeding van regeringscommissarissen. Deckmyn wil minister Bourgeois daar volgende week over ondervragen in het Vlaams Parlement.(PGL)
Het Laatste Nieuws /  Oostkust Westkust Middenkust Mandelstreek Westhoek Leiestreek Antwerpen Kempen Mechelen-Lier De Nieuwe Gazet Brabant-Hageland Leuven-Brabant de Ring-Brussel Pajottenland Gent-Eeklo-Deinze Gent-Wetteren-Lochristi Denderstreek Vlaamse Ardennen Waasland Limburg

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...