Schandalige uitlatingen in de sociale media

Communicatieadviseur Politie Gent schendt schaamteloos eigen Deontologische Code

“Vlaams Belang is luizig en zijn Fascists”

Naar aanleiding van de nationale Sinterklaascampagne van het Vlaams Belang “En wat krijgt u van de Sint?” werd door de post een folder in alle Vlaamse brievenbussen bedeeld. Blijkbaar viel deze folder niet in goede aarde bij Tiny Van de Keere, communicatieadviseur bij de Gentse politie, want in een aantal reacties op haar twitteraccount valt ze zwaar uit naar de partij.

Ze noemt eerst de folder van het Vlaams Belang “luizig” en scheldt de partij uit voor “fascists”, om vervolgens een foto van een verscheurde folder te posten met de vermelding “Gelukkig morgen net papierophaling” en nogmaals uit te halen met “fascists”.

Dat ze als communicatieadviseur bij de Gentse politie hierbij de eigen Deontologische Code van de Geïntegreerde Politie schaamteloos overtreedt, ontgaat haar blijkbaar compleet.

Deze deontologische code stelt nochtans in Artikel 25 onomwonden: “De leden van het operationeel kader moeten er zich in alle omstandigheden van onthouden in het openbaar uiting te geven aan hun politieke overtuiging en zich in het openbaar in te laten met politieke activiteiten (Art.127, derde lid WGP.). [..]  Bij de uitoefening van hun ambt bewaren alle personeelsleden een strikte neutraliteit in hun betrekkingen met de politieke mandatarissen.”

De schandalige reacties zelf van Tiny Van de Keere (zie bijlages) werden na enkele klachten snel verwijderd, maar het is duidelijk dat zo'n gedrag niet kan getolereerd worden. Terzake dienen Gents burgemeester Daniël Termont als hoofd van de politie en de eigen Dienst Intern Toezicht van de Gentse politie de nodige maatregelen te nemen.

Ik zal dan ook tijdens de eerstvolgende gemeenteraad hieromtrent burgemeester Daniël Termont interpelleren.

 

Met vriendelijke groeten,

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent
www.johandeckmyn.be

https://www.facebook.com/johan.deckmyn

0476/26.97.38

 

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...