Schepen Decaluwé is onbekwaam

Tijdens de Gentse gemeenteraadszitting van 27 april legde Gents gemeenteraadslid Johan Deckmyn aan de raad een voorstel van raadsbesluit voor waarin hij aandrong op een proportionele vertegenwoordiging van alle partijen in de vzw Track. De vzw Track wordt oa door het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK) opgericht en wil van mei tot september 2012 een stadstentoonstelling en cultuurfestival inrichten.

Tot driemaal toe had Schepen van Cultuur Lieven Decaluwé op verschillende tijdstippen en plaatsen aan Deckmyn bevestigd dat er in deze vzw Track vijf gemeenteraadsleden zouden zetelen, waarvan drie uit de meerderheid en twee uit de oppositie.

Uit gelijkaardige ervaringen uit het verleden wist Deckmyn echter dat hierdoor oppositiepartijen Groen en CD&V benoemd zouden worden en dat het Vlaams Belang als grootste Gentse oppositiepartij uit de boot zou vallen. Vandaar dat hij hieromtrent een voorstel van raadsbesluit (zie bijlage) indiende.

Schepen Decaluwé antwoordde Deckmyn dat hij zich driemaal had vergist en dat hij nu het advies van de juridische dienst van de stad Gent zou volgen. Deckmyn repliceerde striemend: “Zich éénmaal vergissen kan, een tweede maal zich vergissen is al wat vreemder, maar zich driemaal vergissen neigt eerder naar onbekwaamheid!”

Het voorstel van Deckmyn werd door quasi de volledige raad onontvankelijk verklaard en Deckmyn diende hierop prompt zijn persoonlijke kandidaatstelling voor de vzw Track in. Hij wil tenminste zelf kunnen zien wat er met oa 600.000 euro van de stad Gent zal gebeuren!

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...