Stad Gent ondersteunt radicale molslims

Stad Gent ondersteunt lezing radicale Bosnische imam Sulejman Bugari
Gents samenwerkingsprotocol tegen radicalisering blijkt nu al een lege doos

Op zondag 13 december 2015 organiseerde BICC Ensarija vzw, in samenwerking met FZO-VL (Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen), een lezing in de zalen van het Boerenhof in Oostakker (Gent). Gastspreker was “Hfz. Sulejman Bugari”. Deze Bosnische imam gaf er een lezing over de drugsproblematiek en depressie bij jongeren en hoe hiermee om te gaan.

Deze lezing werd mee ondersteund door de stad Gent (zie bijlage, deze uitnodiging vindt men op http://www.fzovl.be/files/evenement-affiches/Ensarijapdf.pdf).

Op het internet vond ik een interessant werkstuk : “Countering Islamist Radicals In Eastern Europe” van Gyorgy Lederer (zie bijlage)

In dit stuk wordt er verwezen naar deze Sulejman Bugari. Er wordt onder meer gezegd: “The majority of the Sandzak’s population are ethnic Muslim. Their religiosity has traditionally been more pronounced than Bosnia’s. Radical Sarajevo Imams Sulejman Bugari’s and Nezim Halilovic Muderis’ sermons are popular in Novipazar, where local leaders (Mufti Muamer Zukorlic, his cousin Federal Minority Minister Rasim Ljajic and even their Bosniak party-leader opponent Sulejman Ugljanin) often refer to Muslim-National identity.”

Aan de ene kant lanceert de stad Gent met veel poeha het project ‘Radicalisering in de kering’ met een gecoördineerde aanpak en samenwerkingsprotocol tegen radicalisering. Aan de andere kant ondersteunt de stad actief een spreekbeurt van een gekende radicale imam. Het Gents samenwerkingsprotocol tegen radicalisering blijkt nu reeds een lege doos te zijn…

Voor het Vlaams Belang kan dit echt niet. Ik zal dan ook op de eerstkomende commissie Algemene Zaken hieromtrent de burgemeester ondervragen.

Met vriendelijke groeten,

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be
0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...