Uitstel Gentse pekelinstallatie is fout van stad Gent

Meer en meer probeert men zich in Vlaanderen te wapenen tegen strenge winters. In Gent probeert men dit onder andere te doen door – naast investeringen in nieuwe strooiwagens – te investeren in de bouw van een eigen pekelinstallatie in de proeftuinstraat. De stad Gent hoopt door het bouwen van een dergelijke installatie minder afhankelijk te zijn van de zoutleveranciers.

Blijkbaar zal deze langverwachte pekelinstallatie niet tijdig kunnen worden gebruikt omwille van een “vergetelheid” bij de Vlaamse overheid, zo beweert tenminste de Gentse schepen Christophe Peeters. Hij stelde dat de nieuwbouw gepland was voor het najaar van 2010, maar dat “onze vrienden van de Vlaamse Gemeenschap zijn ‘vergeten’ te kijken naar de bouwaanvraag”.

Minister Muyters kan dit niet echt apprecieren en antwoordde op een schriftelijke vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn dat de stilzwijgende weigering geen gevolg was van een vergetelheid van zijn administratie, maar dat dit te wijten was aan een onvolledig Gents dossier.

Vraag en antwoord in bijlage.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...