Veertien gewonden op grote Gentse werven


Op de twee grote Gentse werven – die van het Sint-Pietersstation en die van de Kobra-werken in het stadscentrum – zijn er tot nog toe veertien voorbijgangers gewond geraakt. Dat blijkt uit een antwoord van schepen van Openbare Werken Martine De Regge (SP.A) op een vraag van Vlaams Belang-fractievoorzitter Kristina Colen.

‘Op de Kobra-werf heeft onze juridische dienst weet van tien dossiers van ongevallen met lichamelijk letsel’, zegt De Regge. ‘Die dossiers zijn overgemaakt aan de aannemer. Als de ongevallen te wijten zijn aan onvoldoende signalisatie of gevaarlijke toestanden, is die aansprakelijk.

Hij is daar trouwens ook voor verzekerd.’

Rond het Sint-Pietersstation is er sprake van 72 meldingen van al dan niet lichamelijke schade, zegt De Regge. Gisèle Rogiest van het Project Gent Sint-Pieters nuanceert dat cijfer echter. ‘We hebben van 72 mensen telefoon gekregen over wat ze moeten doen om schade aan te geven. Concreet zijn er echter maar 29 schadedossiers ingediend. Daarvan gingen er slechts vier over verwondingen of lichamelijk letsel. De vier gevallen zijn bovendien gespreid over drie jaar. Voor een werf met de omvang van die aan Gent Sint-Pieters is dat niet zo’n overdreven hoog cijfer – al blijft ieder ongeval er natuurlijk wel een te veel.’ (tod)
Het Nieuwsblad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...