Verkiezingen 2012: Vlaams Belang Gent wil gedoogsteun bieden aan rechts beleid


Vlaams Belang Gent is bereid om vanuit de oppositie gedoogsteun te bieden aan een (centrum)rechts beleid in Gent na 2012. Op een persconferentie is vrijdag ook bekendgemaakt dat Johan Deckmyn, Vlaams parlementslid en voorzitter van Vlaams Belang Koepel Gent, lijsttrekker wordt bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen.

Vlaams Belang Gent trekt ten aanval tegen het nieuwe groen-rode kartel. “We stellen vast dat de meerderheid van de Gentenaars centrumrechts tot rechts denkt en stemt, en zijn van mening dat een linkse kartelvorming gecounterd moet worden door een (centrum)rechts front”, aldus Johan Deckmyn.

Deckmyn zegt met de (centrum)rechtse partijen te willen onderhandelen over een gemeenschappelijke basis en wil zelfs vanuit de oppositie gedoogsteun bieden. “We zijn bereid om uit het cordon te breken”, klinkt het.

Behalve de lijsttrekker raakte ook bekend dat federaal parlementslid Tanguy Veys een lokaal mandaat in Gent ambieërt.

De Gentse Vlaams Belangafdeling heeft een woelig jaar achter de rug, met de breuk met de dissidente Belfortploeg van boegbeelden Francis Van den Eynde en Kristina Colen. Momenteel telt de afdeling nog vier van de oorspronkelijk negen gemeenteraadsleden.

Vlaams Belang Gent mikt op minstens tien procent van de stemmen, net als bij de federale verkiezingen. De komende maanden start de afdeling een aantal campagnes, onder meer gericht op de middenstand.

Veiligheid en criminaliteit blijven voor de partij een topprioriteit.

Verder is er in Gent aandacht voor welzijn en de Roma-problematiek.

Een handhavingsbeleid voor onterecht uitbetaalde uitkeringen, een lagere kost voor nachtopvang en aandacht voor de financiële en personeelsdruk die migratie uit niet-EU-landen veroorzaakt, zijn aandachtspunten in het welzijnsbeleid, net als betaalbare huurwoningen en -prijzen voor woonzorgcentra.

Op veiligheidsvlak wil VB Gent een nultolerantie, een duidelijk beleid tegen kraken en meer inspraak en betrokkenheid van de bevolking.

Ook wil de partij graffiti, vandalisme en sluikstorten aanpakken.

Voor de Roma-problematiek verwijst de afdeling naar de harde aanpak in Frankrijk. “Naar Antwerps voorbeeld moet ook de OCMW-kraan dichtgedraaid worden en alle misbruiken en fraude uitgezuiverd”. RBR/
(Belga)

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...