Vlaams Belang blijft strijd aangaan met sluikstort
Foto: iStock.

Vlaams Belang blijft strijd aangaan met sluikstort

Op woensdag 4 juni was er de vergadering van de commissie ‘Verzelfstandiging’ van de stad Gent. In deze commissie die enkele keren per jaar samenkomt, wordt de werking van de diverse intercommunales besproken waar Gent in betrokken is. Eén van deze intercommunales is Ivago, die verantwoordelijk is voor huisvuilophalen en het ruimen van sluikstort. Het Vlaams Belang liet weten als één man te staan achter de werknemers van Ivago die dag in, dag uit de rommel moeten opruimen die minder dan fatsoenlijke mensen zomaar op straat achterlaten. Ook lieten we begrijpen dat we de strijd tegen sluikstort verder zullen zetten.

Sluikstort is één van de grootste problemen in onze stad. In 2018 was dat 627 ton en in 2019 is dat intussen 826 ton geworden. Sluikstort blijft dus toenemen. Dit zijn geen cijfers om vrolijk van te worden. Toen vorig jaar de prijzen voor de restafvalzakken duurder werden, was het duidelijk dat er nu nog meer gesluikstort zou worden.

Gents gemeenteraadslid Caroline Persyn (Vlaams Belang) beklemtoonde tijdens de zitting dat het triest is, te moeten vaststellen dat sluikstorten inderdaad blijft toenemen. “We zien dat 41,60% van het sluikstort binnen de 18 uur is opgeruimd en 43,8% binnen de 42 uur. Onze partij heeft veel respect voor de mensen van Ivago”, aldus Persyn. “En als je de cijfers bekijkt, dan wordt dit respect enkel nog groter.” 

Persyn bedankte, namens onze partij, publiekelijk de mensen van Ivago voor hun dagelijkse inzet om van onze stad een propere stad te maken. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...