Vlaams Belang Gent stelt nieuw bestuur voor
Foto: Cedric Matthys.

Vlaams Belang Gent stelt nieuw bestuur voor

Het Gentse Vlaams Belang stelt vandaag een vernieuwd bestuur voor. Oud-voorzitter Johan Deckmyn geeft de fakkel door aan Jonas Naeyaert. De nieuwe bestuursploeg gaat voluit voor verjonging. “Het is niet zomaar een cosmetische verandering, maar een echte herstructurering”, zegt de 32-jarige nieuwe voorzitter. Tegelijkertijd benadrukt Naeyaert dat de nieuwe bestuursploeg allesbehalve een breuk vormt met het oude bestuur. “Integendeel, het is eerder een vervollediging waardoor het potentieel maximaal tot uiting zal kunnen komen.” Inhoudelijk wil de nieuwe ploeg  druk uitoefenen op het paars-groene stadsbestuur inzake de LEZ en het Mobiliteitsplan, maar ook rond sociale thema’s – zoals de woonblokken van Volkshaard.

Op het secretariaat van het Vlaams Belang in Gent stelden de oude en de nieuwe voorzitter schouder aan schouder het nieuwe bestuur voor. Johan Deckmyn blijft in het bestuur, in de positie van politiek secretaris en ondervoorzitter. Deckmyn ziet de toekomst hoopvol tegemoet. “Nu is het tijd voor een nieuw verhaal”, zegt de oud-voorzitter, “een verhaal waar ook ik enthousiast mijn schouders onder wil zetten.”

Naeyaert was in het verleden praeses van studentenvereniging KVHV-Gent en werkte vervolgens als woordvoerder bij de Vlaamse Volksbeweging. Hij stond in 2016 ook aan de wieg van het nieuwsmedium SCEPTR (vandaag PAL). Thans is Naeyaert de nationale persverantwoordelijke van het Vlaams Belang. “Het belangrijkste dat we met dit nieuwe bestuur willen verwezenlijken is het Vlaams Belang in Gent meer zichtbaarheid geven”, zegt de jonge voorzitter. “Het goeie werk dat in de gemeenteraad wordt gedaan, moeten we meer naar buiten brengen en omzetten in aanwezigheid tussen de mensen.” Naeyaert wil in de toekomst dan ook nog meer inzetten op sociale activiteiten en acties. “Want het Vlaams Belang is een partij van en voor onze mensen, maar ook tussen onze mensen.”

“Het belangrijkste dat we met dit nieuwe bestuur willen verwezenlijken is het Vlaams Belang in Gent meer zichtbaarheid geven”

Er duiken ook heel wat nieuwe namen op in de ploeg. Zo neemt Francesca Van Belleghem (27) de positie van penningmeester op zich, Marnik Willems (30) die van secretaris en Robin Gouwy (25) werd aangesteld als sociale mediaverantwoordelijke. Alexander Van Hoecke (27) zal de rol van persverantwoordelijke vervullen. “We hebben er op korte tijd heel wat jong talent bijgekregen in Gent”, stelt Naeyaert. “Dat potentieel proberen we maximaal te benutten in ons nieuw bestuur.”

Enkele maanden terug werd er ook al een nieuwe jongerenafdeling opgericht. Vlaams Belang Jongeren Gent werd opgericht door Ywein Joris (25) die – naast VBJ-voorzitter – ook hoofdredacteur van de Gentse Volksgazet wordt. Er keren bovendien ook bekende namen terug. Gemeenteraadsleden Caroline Persyn en Gabi De Boever zijn respectievelijk de nieuwe logistiek en wijkverantwoordelijke. Ook mandatarissen Adeline Blancquaert, Nikolaas Schuiten en Christian Bauwens blijven bestuursleden.

De kersverse voorzitter kondigde meteen ook al een concrete actie aan: op 6 februari zal actie gevoerd worden door het Vlaams Belang in Meulestedepark aan de sociale woonblokken van Volkshaard, om de bewoners die het slachtoffer dreigen te worden van de uitverkoop van sociale woningen een hart onder de riem te steken. “We willen meer dan ooit tonen dat we er staan voor onze mensen in Gent en dat ze op ons kunnen rekenen om hun belangen te verdedigen”, besluit Naeyaert.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...