Vlaams Belang Gent verkoopt soep voor het goede doel: “Een hart voor onze mensen”
Foto: Vlaams Belang.

Vlaams Belang Gent verkoopt soep voor Vierde Wereld: “Een hart voor onze mensen”

De Gentse afdeling van het Vlaams Belang heeft vrijdagochtend en -middag soep verkocht. Dit in het kader van de nationale solidariteitscampagne van de partij, genaamd ‘een hart voor ons mensen’. Vanaf 08u00 konden voorbijgangers aan ‘t Zuid tomatensoep kopen aan 2 euro per kop. De opbrengst gaat naar vzw Huizen van Vlaamse Solidariteit, een liefdadigheidsorganisatie met oog voor de Vierde Wereld. “Ook hier is armoede. Meer en meer Vlamingen verkeren in armoede. Met deze actie vragen we aandacht voor dit probleem en doen we tegelijk ook onze bescheiden duit in het solidariteitzakje.”

De Gentse actie kadert in een nationale campagne. Want, zo klinkt het, “maar liefst 610.000 Vlamingen leven in armoede”, aldus Gents raadslid Caroline Persyn (Vlaams Belang). “Dat is een beschamend hoog cijfer – zeker als je weet hoe welvarend Vlaanderen is.”

“Een waardig bestaan voor elke Vlaming, dat betekent ‘een hart voor onze mensen’”

“Er zijn allerlei onverwachte gebeurtenissen die tot armoede kunnen leiden en iedereen kunnen overkomen”, vervolgt Persyn. “Denk maar aan een ongeval of jobverlies. Dit soort slecht geluk moeten we zoveel mogelijk opvangen. Maar er zijn ook structurele oorzaken van de groeiende armoede die we meemaken; oorzaken waarin onze regering schuld treft.”

De partij vraagt zo bijzondere aandacht voor energiearmoede. “Meer en meer gezinnen kunnen deze winter de eindjes niet meer aan elkaar knopen”, besluit Persyn. “In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. Dat is een stevige tik voor de koopkracht van Vlamingen met gemiddelde inkomens, maar voor hen met lagere inkomens is dit een mokerslag. Met deze campagne eisen we dat dit anders moet – om te beginnen met een btw-verlaging op energie van 21% naar 6%. Met de opbrengst van de campagne verlichten we alvast een klein beetje de nood bij die mensen die het hardst getroffen zijn.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...