Vlaams Belang Gent viert Moederdag en zet Lisbeth van café Viking in de bloemetjes
Foto: Vlaams Belang.

Vlaams Belang Gent viert Moederdag en zet Lisbeth van café Viking in de bloemetjes

Ook het Gentse Vlaams Belang vierde vandaag Moederdag. In het gekende dokwerkerscafé ‘De Viking’ aan de Port Arthurlaan werd uitbaatster Lisbeth – de moeder van alle dokwerkers – letterlijk in de bloemetjes gezet. Ook werden snoepzakjes uitgedeeld aan alle mama’s. “Deze dag is een traditie die we absoluut in ere willen houden en te mooi om te vervangen door het politiek-correcte ‘ouderdag’”, zegt lokaal partijvoorzitter Jonas Naeyaert.

Het is vandaag moederdag, de dag waarop alle moeders in de kijker worden gezet en verwend. Ook het Vlaams Belang viert mee en zette een actie op poten om de Gentse moeders te eren. In café ‘De Viking’ werd uitbaatster Lisbeth verrast met een bloemetje en snoepgoed. Er werden ook snoepzakjes uitgedeeld aan de aanwezige moeders.

“We wensen alle mama’s een fijne Moederdag en hopen dat ze vandaag overal in de bloemetjes gezet worden”

“Ook Moederdag vieren, is tegenwoordig echter geen evidentie meer omwille van de politiek-correcte platwals”, duidt Naeyaert. “Op sommige scholen moet Moederdag al plaatsmaken voor de zogezegd inclusieve en genderneutrale term ‘ouderdag’. Daar passen wij voor, want deze traditie is te mooi om te laten vallen.”

“Lisbeth staat eigenlijk bekend als de moeder van alle dokwerkers”, besluit Naeyaert. “Het leek ons daarom gepast haar vandaag eens extra in de schrijnwerper te zetten.” De voorzitter besloot met gelukwensen aan alle Gentse moeders en riep op de traditie van Moederdag absoluut in ere te houden. “We wensen alle mama’s een fijne Moederdag en hopen dat ze vandaag overal in de bloemetjes gezet worden.”

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...