Vlaams Belang op officieel bezoek in Turkije

Op een persconferentie op dinsdag 22 november 2011 bracht het Vlaams Belang Koepel Gent bij monde van Koepelvoorzitter Johan Deckmyn met tekst, foto’s en filmbeelden toelichting bij de resultaten van een officieel bezoek van de partij aan Ankara en Emirdag en bij de geplande remigratiecampagne voor de Gentse Turken “Emirdag heeft je nodig!”.

Binnenkort start het Vlaams Belang namelijk een opvallende remigratiecampagne met als doelgroep de Gentse Turken. Het is de bedoeling om te pleiten voor remigratie naar hun streek van herkomst en hen er tevens op te wijzen dat zelfs de Turkse overheid hiervoor vragende partij is. Ter voorbereiding daarvan bracht een delegatie van het Vlaams Belang Koepel Gent een werkbezoek aan Turkije met diverse officiële overlegmomenten met verschillende politici in Ankara en Emirdag. Hierbij vond het Vlaams Belang zowel in Ankara als in Emirdag bij Turkse politici een welwillend oor voor de argumenten van het Vlaams Belang inzake remigratie.

In een eerste reactie op dit werkbezoek haalde de Gentse sp.a-schepen Resul Tapmaz in de Turkse pers zwaar uit naar het Vlaams Belang. Het Vlaams Belang overweegt om klacht in te dienen wegens laster en eerroof.

In bijlage vindt u een fotoverslag, hieronder een filmpje over het bezoek aan Turkije.Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...