Vlaams Belang protesteert tegen huiszoeking op Gents partijsecretariaat

Vlaams Belang woest op huiszoeking Gents partij-secretariaat
De Troy beveelt huiszoeking op secretariaat Vlaams Belang
Vlaams Belang woest op huiszoeking De Troy bij Gents partijsecretariaat

Vlaams Belang tekent formeel protest aan tegen een huiszoeking donderdag op het Gentse partijsecretariaat. Dat zegt woordvoerder Joris Van Hauthem donderdag.

De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy liet donderdagvoormiddag een huiszoeking uitvoeren op het Gentse partijsecretariaat van Vlaams Belang. Daar houdt ook Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn kantoor.

“Daarbij was geen parlementsvoorzitter of een afgevaardigd parlementslid aanwezig,” aldus de partij, die de wettigheid in vraag stelt en daarover donderdagnamiddag formeel protest aantekende.

De leden van de federale gerechtelijke politie namen een computer van het partijsecretariaat in beslag. “Bij het betreden van het gebouw wordt duidelijk geafficheerd dat volksvertegenwoordiger Deckmyn er zijn kantoor heeft. Op het secretariaat wordt ook voor hem werk verricht, dus kan een huiszoeking niet zomaar”, aldus Van Hauthem.

Het onderzoek zou gaan over mails die vanuit het secretariaat gestuurd werden en waarin staat dat ex-volksvertegenwoordiger Geert Van Linter niet in Ganshoren maar in Buggenhout woont. Over de grond van de zaak wil de partij zich nog niet uitspreken. “Maar of het nu om een grap gaat of niet, het kan in elk geval niet”.

Het parket van Brussel kon donderdag nog niet reageren. RBR/
Belga, 3 maart 2011

———————–

Vlaams Belang woest op huiszoeking Gents partij- secretariaat

De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy liet donderdagvoormiddag een huiszoeking uitvoeren in het gebouw waar het Gentse partijsecretariaat van Vlaams Belang gevestigd is. De huiszoeking had tot doel een computer in beslag te nemen bij de vzw Kamiel Van Damme. Uit de gegevens op die computer zou moeten blijken dat ex-VB’ster Geert Van Linter niet in Ganshoren, maar in Buggenhout woonde. Als dat waar is zou Van Linter, die sinds vorig jaar in het Brussels Parlement zetelt, geen aanspraak op die zetel mogen maken.

Van Linter weerlegt deze aantijging en heeft een klacht ingediend. Toen de speurders de computer in beslag wilden nemen, stootten zij op verzet ‘omdat Vlaams volksvertegewoordiger Johan Deckmyn daar kantoor houdt. Dit staat duidelijk aangeduid en bijgevolg had een parlementsvoorzitter of een afgevaardigd parlementslid bij de huiszoeking aanwezig moeten zijn’, aldus VB-woordvoerder Joris Van Hauthem. (ABG, YB)
Het Nieuwsblad, 4 maart 2011

———————–

De Troy beveelt huiszoeking op secretariaat Vlaams Belang

De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy heeft gisteren een huiszoeking laten uitvoeren in het Vlaams Belang-secretariaat in Gent. De computer en router van de secretaris van Vlaams Parlementslid Johan Deckmyn werden in beslag genomen. Het onderzoek zou gaan over mails die vanuit het secretariaat verstuurd werden en waarin zou staan dat ex-VB-volksvertegenwoordiger Geert Van Linter, die verkozen raakte in het Brussels gewest, niet in Ganshoren maar in Buggenhout woont. Van Linter zou dat verzwegen te hebben. Deckmyn spreekt van onwettige inbeslagnames. “Aangezien ik daar ook kantoor houd, moet bij zo’n actie de voorzitter van het Vlaams Parlement aanwezig zijn, of iemand die door hem aangesteld is. Dat was niet het geval. Ontoelaatbaar.” Het Vlaams Belang tekent formeel protest aan. Het Brusselse parket geeft voorlopig geen commentaar. Onderzoeksrechter De Troy kwam recent meermaals in opspraak, onder meer door zijn voortvarende optreden in ‘Operatie Kelk’. (LKI/VDS)
Het Laatste Nieuws, 4 maart 2011

——————–

Vlaams Belang woest op huiszoeking De Troy bij Gents partijsecretariaat

De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy liet gisterenvoormiddag een huiszoeking uitvoeren in het gebouw waar het Gentse partijsecretariaat van Vlaams Belang gevestigd is. De huiszoeking had tot doel een computer in beslag te nemen bij de vzw Kamiel Van Damme. Uit de gegevens op die computer zou moeten blijken dat ex-VB’ster Geert Van Linter niet in Ganshoren, maar in Buggenhout woonde. Als dat waar is, zou Van Linter, die sinds vorig jaar in het Brussels parlement zetelt, geen aanspraak op die zetel mogen maken.

Van Linter weerlegt deze aantijging en heeft een klacht ingediend. Toen de speurders de computer in beslag wilden nemen, stootten zij op verzet ‘omdat Vlaams volksvertegewoordiger Johan Deckmyn daar kantoor houdt’. ‘Dit staat duidelijk aangeduid en bijgevolg had een parlementsvoorzitter of een afgevaardigd parlementslid bij de huiszoeking aanwezig moeten zijn’, aldus Belang-woordvoerder Joris Van Hauthem. (abg, yb)
De Standaard, 4 maart 2011

——————–

VB laakt huiszoeking in Gents partijsecretariaat

Vlaams Belang tekent formeel protest aan tegen een huiszoeking donderdag op het Gentse partijsecretariaat. De Brusselse onderzoeksrechter Wim De Troy liet een huiszoeking uitvoeren op dat secretariaat van het VB, waar ook Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn kantoor houdt. “Daarbij was geen parlementsvoorzitter of een afgevaardigd parlementslid aanwezig”, klaagt de partij, die de wettigheid in vraag stelt en formeel protest aantekende. Het onderzoek zou gaan over mails die vanuit het secretariaat gestuurd werden en waarin staat dat ex-volksvertegenwoordiger Geert Van Linter niet in Ganshoren maar in Buggenhout woont.
De Morgen, 4 maart 2011

——————-

Brussels parket bevestigt huiszoeking bij vzw Vlaams Belang

Het Brusselse parket bevestigt dat er donderdag een huiszoeking heeft plaatsgevonden in de lokalen van een Gentse vzw die gelinkt is aan het Vlaams Belang. Het gaat om de vzw Kamiel Van Damme. Het parket legt er wel de nadruk op dat de huiszoeking niet gebeurde in de lokalen van het partijsecretariaat, zoals VB-woordvoerder Joris Van Hauthem had gezegd.

De huiszoeking kwam er in opdracht van onderzoeksrechter Wim De Troy.

Die voert een gerechtelijk onderzoek naar het misbruik van telecommunicatiemiddelen, na een klacht van voormalig VB-lid Greet Van Linter. Zij zetelt sinds vorig jaar voor de partij in het Brussels parlement, maar werd in april 2010 uit de partij gezet. Na haar verwijdering uit de partij doken e-mails op die zogezegd van haar hand waren en waaruit moest blijken dat zij niet in Ganshoren woont, maar in Buggenhout, zodat ze haar zetel in het Brussels parlement zou moeten afstaan.

Van Linter diende echter een klacht in, omdat zij die mails niet zou hebben geschreven. Het gerechtelijke onderzoek wees uit dat iemand anders op haar naam een e-mailaccount aanmaakte en de bewuste mails opstelde. Dat zou gebeurd zijn vanop een computer die bij de vzw Kamiel Van Damme in Gent stond. Om die reden viel onderzoeksrechter De Troy daar donderdag binnen en nam hij de bewuste computer in beslag. SIJ/
Belga, 4 maart 2011

——————–

Parket bevestigt huiszoeking bij vlaams belang

Het Brusselse parket bevestigt dat er donderdag een huiszoeking heeft plaatsgevonden bij de Gentse vzw Kamiel Van Damme, die gelinkt is aan het Vlaams Belang.

Het parket benadrukt dat de huiszoeking niet gebeurde in de lokalen van het partijsecretariaat, zoals VB-woordvoerder Joris Van Hauthem had gezegd. Onderzoeksrechter De Troy voert een onderzoek naar het misbruik van telecommunicatiemiddelen, na een klacht van voormalig VB-lid Greet Van Linter.

Na haar verwijdering uit de partij vorig jaar doken e-mails op die zogezegd van haar waren en waaruit moest blijken dat zij niet in Ganshoren woont, maar in Buggenhout. Daardoor zou Greet Van Linter haar zetel in het Brussels parlement moeten afstaan.
Het Laatste Nieuws, 5 maart 2011

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...