Vlaams Belang voert actie tegen straatterreur op wijk Sluizeke-Muide


Vlaams Belang voert actie tegen straatterreur op wijk SluizekeMuide “Geen Far West, wel kordate sheriff !”

De angst moet eindelijk van kamp veranderen!

Naar aanleiding van de recente schietpartij in de Gentse Sleepstraat, heeft een delegatie van Vlaams Belang Koepel Gent deze ochtend een opvallende actie gevoerd in de getroffen wijk. De actie kwam er op vraag van verontruste buurtbewoners die naar het Vlaams Belang stapten, waarbij een aantal onder hen zelfs van Turkse origine waren. Na het aanbrengen van waarschuwingsbordjes “Betreden op eigen risico” in de Sleepstraat, werd post gevat met het spandoek “Geen Far West, wel kordate Sheriff !”. De komende dagen zal in de wijk ook een pamflet worden verspreid (zei bijlage).

Het gewelddadige schietincident van 27 november ll. is immers
spijtig genoeggeen primeur. In 2006 al vuurden twee Turken in de Sleepstraat bijna twintig kogels af op een landgenoot, “omdat ze vernederd waren”. En vorig jaar nog vielen er bij een bloedig treffen uitgerekend in dezelfde straat – tussen twee Turkse clans zelfs een dode en twee zwaargewonden.

Dit zijn dan ook toestanden die je misschien kunt verwachten in Chicago, maar toch niet in de Sleepstraat of in de wijk Sluizeke-Muide. Voor geen enkele Gentenaar kan dit door de beugel. Gentenaars willen zich veilig voelen in hun stad en niet met schrik rondwandelen in een soort “Far West”, waar de kogels je rond de oren kunnen vliegen.

Door de slappe houding van het stadsbestuur en de onwil van burgemeester Daniël Termont om kordaat op te treden, worden de Gentenaars in de steek gelaten. Termont heeft dan wel de mond vol van het gastvrije en gezellige Gent, maar zou beter de veiligheid garanderen van de inwoners van zijn stad.

Het Vlaams Belang eist met deze actie dan ook duidelijke en strenge maatregelen, door bijvoorbeeld het effectief invoeren van een nultolerantiebeleid en desnoods het instellen van een avondklok voor bepaalde straten en wijken als dat nodig is.

De angst moet eindelijk van kamp veranderen!

Tegenover ‘Far West’-toestanden moet een sheriff staan in plaats van een socialistische struisvogel !

Johan Deckmyn
Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...