Wie is er baas in de Sleepstraat?

In augustus werden de bewoners van de Gentse wijk sluizeken-Muide onaangenaam verrast door een grote Turkse vlag die aan het begin van de Sleepstraat werd opgehangen. 't is te zeggen: de autochtone bewoners werden er geconfronteerd met een wel heel praktisch voorbeeld van het feit dat hun wijk wordt overgenomen door Turken.

De reuzenvlag staat eigenlijk symbool voor het feit dat grote groepen vreemdelingen zich nooit zullen aanpassen in onze steden. Integendeel, langzamerhand nemen ze ganse wijken in en tonen heel duidelijk wie er de baas is. In de Gentse Sleepstraat zijn dat dus de Turken.

Op het internet circuleren er heel wat foto's, waarin de twee reclamepanelen boven de vlag via fotoshop werden bewerkt in Turkse panelen. Eigenlijk is dat jammer. Een authentieke foto van deze vlag in de Sleepstraat volstaat immers om aan te tonen wie er baas is in verschillende wijken van onze stad. De foto die u bij dit artikel ziet werd door Vlaams volksvertegenwoordiger Johan Deckmyn gemaakt.

Het is trouwens niet de eerste maal dat men kan vaststellen dat de Sleepstraat een straat is waar Turken de dienst uitmaakten. Toen een delegatie van het Vlaams Belang er een tijdje geleden pamfletten wou bussen, werd hen dat manu militari verhinderd door een bende Turken die de straat afsloten. Meer info hierover vindt u op http://www.johandeckmyn.be/4/70

Zo zie je maar wie er baas is in de Sleepstraat.

Bijlage 1

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...