Zelfbediening Gents stadsbestuur blijft duren!!

CEVI: de zelfbediening van politici in Gent blijft duren

Schepen De Regge moet dezelfde conclusies trekken als schepen Balthazar en ontslag nemen

De krant “De Tijd” meldt vandaag dat PubliPart blijkbaar niet het enige vehikel is dat als enige bezigheid het beleggen heeft. Het Gentse CEVI blijkt dit ook te doen. Net zoals bij PubliPart zetelen in CEVI heel wat politici. Er blijken daar 48 betaalde zitjes te zijn die onder 38 politici worden verdeeld. “De Tijd” stelt: “Sommige politici hebben tot vijf betaalde zitjes bij CEVI. Dat is het geval voor Martine De Regge, schepen voor de sp.a in Gent. Ze is bestuurder en lid van het directiecomité. Daarnaast is ze bestuurder bij drie vennootschappen van de onderliggende IT-groep. Aan die vijf mandaten houdt ze jaarlijks 3.450 euro netto over.

Volgens “De Tijd” is er ook hier een Waalse connectie: de vzw CEVI is medeaandeelhouder van een IT-groep die wordt gecontroleerd door Network Research Belgium (NRB). NRB is dan weer op zijn beurt in handen van de Luikse verzekeraar Ethias en de Waalse PS-holding Publifin. En net zoals bij PubliPart is het onduidelijk waarin het geld wordt belegd.

Ook Groen blijkt hier de schimmige constructies zedig te bedekken. Voormalig Groen-gemeenteraadslid Steven Vromman stelt dat zijn toegevoegde waarde binnen CEVI compleet onbestaande was en hij daagde daarom niet meer op. Groen verzweeg dus deze mistoestand.

Het Vlaams Belang dient bij hoogdringendheid een interpellatieverzoek in (zie bijlage) voor de gemeenteraad van volgende week maandag en vraagt aan schepen De Regge om dezelfde conclusies te trekken als haar collega Balthazar en ontslag te nemen als schepen.

Johan Deckmyn
Fractieleider Vlaams Belang Gent

Voorzitter Vlaams Belang Koepel Gent
www.johandeckmyn.be

0476/26.97.38

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...